BOZOK TÖMER ÖĞRENCİLERİ HAYRİ İNAL KONAĞINI GEZDİ

Yozgat Bozok Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından, 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde üniversitemizde Türkçe hazırlık okuyan öğrencilere yönelik olarak kültürel uyum kapsamında 5 Ocak 2021 tarihinde bir etkinlik düzenlenmiştir.

Etkinlik, Yozgat Belediyesi tarafından konuk evi olarak kullanılan ve Yozgat’ın önemli kültürel varlıklarından biri olan Hayri İnal Konağında düzenlenmiştir. Geç Osmanlı Dönemi sivil mimari eserlerinin en güzel örneklerinden olan Konak, öğrencilere yakından tanıtılarak mimarisi hakkında bilgi verilmiştir. Konak gezisinin ardından uluslararası öğrencilere müzik dinletisi yapılmış, akabinde de bir tadım programı gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen programlarla uluslararası öğrencilerin Türk kültürünü yerinde ve birinci elden tanıması sağlanmıştır.

Programa; Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol AKIN, Prof. Dr. Güngör YILMAZ, Genel Sekreter Prof. Dr. Uğur KÖLEMEN, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezahat GÜÇLÜ, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet GÜÇLÜ, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gürsel GÜLER ve Bozok TÖMER Müdürü Dr. Öğretim Üyesi M. Volkan DEMİREL katılmışlardır.

Program sonunda öğrencilerle birlikte Hayri İnal Konağı önünde bir hatıra fotoğrafı çekilerek etkinlik sonlandırılmıştır.

6.01.2022 18:12