Yozgat Bozok Üniversitesi

DUYURULAR

Şiir Okuma Yarışması

Bozok TÖMER öğrencilerine yönelik 29 Mart 2023 tarihinde şiir okuma yarışması düzenlenecektir. Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verilecektir.

YARIŞMANIN KONUSU Türkçe Şiirler
 YARIŞMANIN AMACI Bu yarışmanın amacı; Üniversitemizin Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde (TÖMER) eğitim gören öğrencileri Türkçeyi doğru, etkili ve dil kurallarına uygun olarak konuşmaya özendirmek, öğrencilerin sanatsal, edebî ve Türk dilini düzgün kullanabilme yeteneğini geliştirmek, onlara toplum karşısında kendilerini ifade edebilme becerisi ve özgüven kazandırmaktır. Ayrıca öğrencilerimizin, dilin en güzel ve estetik ifade şekillerinden biri olan şiir sanatına ilgi duymalarını sağlamaktır.
YARIŞMA TAKVİMİ Başvuruların Alınması: 14-21 Mart 2023
Yarışma Tarihi: 29 Mart 2023 – 14.00-16.00
KATILIM ŞARTLARI

a) Yozgat Bozok Üniversitesi TÖMER'de eğitim gören tüm öğrencilerimiz katılabilir.
b) Yarışmaya grup şeklinde katılmak serbesttir. Ödül, gruba verilecektir.
c) Öğrenciler fon müzikleriyle şiirlerini seslendirebilecekleri gibi, fonsuz veya canlı müzik eşliğinde de performanslarını sergileyebilirler. Fon müziği seçimi öğrenciye aittir.
ç) Organizasyon, yarışmaya katılan öğrencilerin görüntü ve fotoğraflarını, hiçbir izne tabi olmadan, her türlü mecrada yayınlama, kullanma ve paylaşma hakkına sahiptir. Yarışmaya katılan öğrenciler bu kuralları kabul etmiş sayılır.
d) Sorunların ve belirsizliklerin çözümünde, gerekli görülen durumlarda şartname, program, değerlendirme, ödüllendirme dâhil her türlü kural ve organizasyon değişikliklerinden “Yarışma Düzenleme Kurulu” yetkilidir. Yarışma Düzenleme Kurulu uygun gördüğü koşullarda yarışmanın iptaline veya ertelenmesine karar verebilir.

YARIŞMADA OKUNACAK ŞİİRLER 1. Memleket İsterim / Cahit Sıtkı Tarancı
2. Dünyayı Verelim Çocuklara / Nazım Hikmet Ran
3. Her Şey Sende Gizli / Can Yücel
4. Desem Ki / Cahit Sıtkı Tarancı
5. Türkiye’m, Anayurdum, Sebebim, Çarem! / Yavuz Bülent Bakiler
6. Gözlerin İstanbul Oluyor Birden / Yavuz Bülent Bakiler
7. Türkçem Benim Ses Bayrağım / Fazıl Hüsnü Dağlarca
8. İstanbul’u Dinliyorum / Orhan Veli Kanık
9. Sessiz Gemi / Yahya Kemal Beyatlı
10.Otuz Beş Yaş / Cahit Sıtkı Tarancı
11.Bir Adın Kalmalı Geriye / İbrahim Sadri
12.Anadolu Sevgisi / Abdurrahim Karakoç
13.Burası Anadolu’dur / Bahaettin Karakoç
14.Dünyanın Bütün Çiçekleri / Ceyhun Atuf Kansu
15.Bana Zamandan Söz Ediyorlar / Murathan Mungan
16.Bir Yer Düşünüyorum / Ziya Osman Saba
17.Bence Sen de Şimdi Herkes Gibisin / Nazım Hikmet Ran
18.Sevgilerde / Behçet Necatigil
19.Bir Sevgi Oylumu Mor Menekşe / Bahaettin Karakoç
20.Anlatamıyorum / Orhan Veli Kanık
DEĞERLENDİRME KURULU Alanında uzman öğretim elemanlarıdır.
ÖDÜLLER Dereceye girenlere plaket, hediye çeki ve sürpriz hediyeler verilecektir.
13.03.2023 19:12