Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi Sertifika Programı 02-26 Mayıs 2023

Yozgat Bozok Üniversitesi, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından 02-26 Mayıs 2023 tarihleri arasında "Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi Sertifika Programı" düzenlenecektir. Program kapsamında yabancı ya da ikinci dil olarak Türkçe öğretiminde; temel ilkeler ve tarihi bilgiler, kullanılan programlar, müfredat hazırlama, söz varlığının geliştirilmesi, beceri temelli dil öğretimi ve materyal tasarımı, teknoloji tabanlı dil öğretim yöntemleri, beden dili kullanımı, kültürlerarası yaklaşım, ölçme ve değerlendirme, pedagojik yeterlikler, çocuklara dil öğretimi ve drama konularında eğitimler verilecektir.

Ön Başvuru Tarihleri: 19-26 Nisan 2023

Başvuru Formu: https://forms.gle/WMX2efaVxGoaYcpa8

Ücret: Yozgat Bozok Üniversitesi öğrencileri için 1.000 TL diğer katılımcılar için 1.500 TL’dir.

Programla ilgili önemli hususlar;

• Programda, teorik ve atölye çalışmaları çevrim içi; öğretmenlik uygulaması yüz yüze yapılacaktır. MEB’de öğretmenlik yapan katılımcılar öğretmenlik uygulamasını yaz döneminde yapabilecektir. Belgelendirmek kaydıyla Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi alanında en az 3 aylık deneyime sahip kişiler öğretmenlik uygulamasından muaf olacaktır.

• Sertifika programına; Türkçe Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı, Çağdaş Türk Lehçeleri, Sınıf Öğretmenliği ve Yabancı Diller bölümlerinde okuyan son sınıf öğrencileri ile mezunları katılabilir.

• Program kapsamında dersler teorik ve atölye çalışması olarak gerçekleştirilecektir.

• Program sonunda 70 puan ve üzeri başarı puanı elde eden adaylara sertifika verilecek olup 69 puan ve altında alan adaylara katılım belgesi verilecektir. Başarı puanı hesaplanırken teorik sınavın %30’u, materyal geliştirme ödevinin %30’u ve öğretmenlik uygulamasının %40’ı alınacaktır.

• Sertifika programındaki derslere %80 devam zorunluluğu vardır.

19.04.2023 14:00