Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi Sertifika Programı 22 Nisan -17 Mayıs 2024

Yozgat Bozok Üniversitesi, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından 22 Nisan - 17 Mayıs 2024 tarihleri arasında "Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi Sertifika Programı" düzenlenecektir. Program kapsamında yabancı ya da ikinci dil olarak Türkçe öğretiminde; temel ilkeler ve tarihi bilgiler, kullanılan programlar, müfredat hazırlama, söz varlığının geliştirilmesi, beceri temelli dil öğretimi ve materyal tasarımı, teknoloji tabanlı dil öğretim yöntemleri, beden dili kullanımı, ölçme ve değerlendirme, ilk ders uygulamaları, pedagojik yeterlikler ve drama konularında eğitimler verilecektir.

Ön Başvuru Tarihleri: 03-18 Nisan 2024

Başvuru Formu: https://forms.gle/JNXybpn96ePhxsJK7

Ücret: Tüm katılımcılar için 1.500 TL’dir. Kurs ücreti iki eşit taksitle ödenebilecek olup son taksitin kurs bitiminden önce ödenmesi gerekmektedir.

Programla ilgili önemli hususlar;

• Programda, teorik ve atölye çalışmaları çevrim içi; öğretmenlik uygulaması yüz yüze yapılacaktır. MEB’de öğretmenlik yapan katılımcılar öğretmenlik uygulamasını yaz döneminde yapabilecektir. Belgelendirmek kaydıyla Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi alanında en az 3 aylık deneyime sahip kişiler öğretmenlik uygulamasından muaf olacaktır.

• Sertifika programına; Türkçe Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı, Çağdaş Türk Lehçeleri, Sınıf Öğretmenliği ve Yabancı Diller bölümlerinde okuyan 3. ve son sınıf öğrencileri ile mezunları katılabilir.

• Program kapsamında dersler teorik ve atölye çalışması olarak gerçekleştirilecektir.

• Program sonunda 70 puan ve üzeri başarı puanı elde eden adaylara sertifika verilecek olup 69 puan ve altında alan adaylara katılım belgesi verilecektir. Başarı puanı hesaplanırken teorik sınavın %30’u, materyal geliştirme ödevinin %30’u ve öğretmenlik uygulamasının %40’ı alınacaktır.

• Sertifika programındaki derslere %80 devam zorunluluğu vardır.

ÖDEME BİLGİLERİ

HALKBANK YOZGAT MERKEZ ŞUBESİ

HESAP ADI: Bozok Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü

HESAP NO: 06000083

IBAN NO: TR060001200978500006000083

Not: Açıklama kısmına ad soyad bilgisiyle birlikte "Sertifika 2024" yazınız.

4.04.2024 10:13