Bozok Üniversitesi

HABERLER

REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. AHMET KARADAĞ: “YOZGAT'TA KÜLTÜR ELÇİLERİNİ AĞIRLAYACAĞIZ.”

REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. AHMET KARADAĞ: “YOZGAT'TA KÜLTÜR ELÇİLERİNİ AĞIRLAYACAĞIZ.”

Yozgat TV’nin canlı yayın konuğu olan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, 2020-2021 Öğretim yılında hedeflenen yabancı öğrenci sayısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci sayısının 24 bine ulaştığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Karadağ; “Bunun yanı sıra üzerinde ihtimamla durduğumuz Uluslararasılaşma çalışmalarımızla 140 kadar olan yabancı öğrenci sayımızı bu yıl itibariyle 1000’e ulaştırmayı hedefliyoruz. Şu anda bir kısım Somalili öğrencilerimiz Yozgat’a geldi, TÖMER’de Türkçe eğitimlerine başlayacaklar. Devamında dünyanın değişik ülkelerinden gelen öğrencilerimizi Yozgat’ta misafir edeceğiz. Ülkemizin kültür elçileri olarak bir evladımız gibi onlara sahip çıkıp ağırlayacağız.” ifadelerini kullandı.

 “Kararlılıkla, Başarıya” sloganı ile öğrencileri güvenli ve huzurlu şehir olan Yozgat’a davet ettiklerini ve öğrencilerin bu çağrıya kayıtsız kalmadıklarını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Karadağ, her ne kadar güz dönemi için pandemi koşulları göz önünde bulundurularak uzaktan eğitim kararı aldılarsa da şartlar oluşur oluşmaz süreyi çok uzatmadan, gerekli sağlık koşullarını sağlayıp bir an önce öğrencilerle buluşmak istediklerini sözlerine ekledi.

Haberin ayrıntılarına ulaşmak için tıklayınız: http://bozok.edu.tr/basin/haber/rektorumuz-prof-dr-ahmet-karadag-yozgat-tvde-canli-yayin-konugu-oldu,tr-1374.aspx

3.03.2022 14:43